Restauracja

Catering

Menu

 

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem – 18 zł

Mix salat, tuńczyk, pomidory cherry, ogórek zielony, czerwona cebula, jajko, grzanki, sos ziołowy

Sałatka Boneza – 18 zł

Grillowany oscypek, chipsy z boczku, mix sałat, pomidorki cherry, ogórek zielony, czerwona cebula, sos miodowy

Sałatka z grillowanym kurczakiem – 20 zł

Grillowany kurczak, sos Brie z grzankami, mix sałat, rukola, pomidorki cherry, świeża papryka, ogórek zielony, czerwona cebula, kurczak, ser brie, sos cezar

Sałatka Grecka – 16 zł

Mix sałat, pomidor, ogórek zielony, oliwki, czerwona cebula, ser feta,sos winegret

Makarony

Penne z kurczakiem – 20 zł

Czosnek, makaron Penne, kurczak, szpinak, parmezan, sos śmietanowy

Tagiatelle z wędzonym łososiem – 20 zł

Makaron Tagiatelle, wędzony łosoś, pomidorki cherry w aksamitnym sosie śmietanowym

Przystawki

Plince z pomoćką – 13 zł

Placki ziemniaczane z białym serem i śmietaną

Bacówka – 16 zł

Grillowany oscypek przekładany boczkiem z dodatkiem żurawiny

Śledzik pod szubą – 12 zł

Przekładana śledziowa sałatka z dodatkiem buraka i nutką sosu musztardowego

Śledzik w cebulce – 12 zł

W cebuli i occie posypany świeżym koprem

Grillowane maślane pieczarki – 12 zł

W cebulce z dodatkiem czosnku i grzankami serowymi

Wędzony łosoś – 16 zł

Na ziemniaczanych plackach z nutką kwaśnej śmietany

Befsztyk tatarski z piklami – 20 zł

 

Zupy

Rosół z kury z makaronem – 10 zł

 

Zupa sezonowa – 10 zł

 

Kwaśnica – 12 zł

 

Żur staropolski z jajkiem i białą kiełbasą – 12 zł

 

Zupa gulaszowa – 12 zł

 

Dania główne

Soczysta pierś – 32 zł

Z kaczki, duszona w jałbkach z żurawiną, podawana z lanymi kluseczkami i buraczkami

Miodowe żeberka – 25 zł

Z grillowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami

Piwna deska – 18 zł

Biała kiełbasa i kaszanka pieczona w piwie z serowymi grzankami

Schab po mazursku – 24 zł

W sosie śliwkowym z ziemniakami i burakami

Dzyndzałki warmińskie – 15 zł

Z mięsem i kapustą, kraszone boczkiem i cebulką

Dzyndzałki warmińskie białe – 15 zł

Z ziemniakami, białym serem, kraszone boczkiem i cebulą

Placuszki góralskie – 22 zł

Z gulaszem, kwaśną śmietaną i zestawem surówek

Wątróbka drobiowa – 16 zł

Z pieczonym jabłkiem i kurkami, podawana z pieczonymi talarkami

Polędwiczki wieprzowe – 30 zł

W sosie kurkowym, z pieczonymi ziemniaczkami i bukietem sałat

Kartacze (2 szt.) – 16 zł

W sosie kurkowym, z pieczonymi ziemniaczkami i bukietem sałat

Deruny – 16 zł

 

Pierś z kurczaka – 26 zł

Faszerowana fetą i szpinakiem w aksamitnym sosie śmietanowym z suszonych pomidorów, z ziemniakami i gotowanymi warzywami

Grillowana pierś z kurczaka – 22 zł

W ziołach z frytkami i dwoma dipami, podawana z warzywami z wody

Tradycyjny schabowy – 18 zł

Podawany z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek

Stek – 36 zł

Z sosem z zielonego pieprzu, frytkami i gotowanymi warzywami

Deska grillowanych mięs – 80 zł

Polędwiczki, biała kiełbasa, pierś z kurczaka – 3x300g frytek i surówki

Ryby

Pstrąg – 30 zł

W sosie cytrynowo-koperkowym z frytkami i warzywami z wody

Grillowany łosoś z sosem musztardowym – 36 zł

Z frytkami i warzywami z wody

Filet – 20 zł

Z ryby z frytkami i surówką z kiszonej kapusty

Krewetki – 36 zł

Maślano czosnkowe krewetki w ostrym sosie, podawane z grillowaną bagietką

GALERIA